Roelof Stienstra verstevigt koppossitie na winst op Marinus de Wit

GORINCHEM – De winst op Marinus de Wit kon Roelof Stienstra pas aan het einde van de avond incasseren. Tegenstander Marinus de Wit bood, weliswaar met een pion minder, lang tegenstand. De dit seizoen zeer sterk spelende De Wit bood verschillende malen remise aan, maar Stienstra nam hiermee geen genoegen en ging op jacht naar het volle punt, hetgeen hem uiteindelijk lukte.

De partij tussen Hans Karelse en angst-gegner Anton de Leu kende een grillig einde. De Leu had de koningsstelling van zijn tegenstander opengelegd, maar raakte door een verrassingszet van Karelse zodanig van slag, dat hij spontaan opgaf. Na analyse bleek dat veel te snel. Hij had voldoende tegenkansen om goed tegenpartij te kunnen bieden.
Jaap Cornet veroverde in zijn partij tegen Wim Overes diens dame. Helaas kon hij niet de juiste weg naar winst vinden, ondanks een materieel overwicht. Overes overtuigde met een tegenaanval en eiste het volle punt op.
Tony Else had geen medelijden met huidig kampioen Rob Kruis. Nadat al vroeg in de partij beide dames van het bord waren, bleek Else te sterk voor Kruis.

Bron: www.destadgorinchem.nl