Prijs rotondekunstwerk Wijchen fors hoger

Elisabet StienstraWIJCHEN – Het kunstwerk Twee Monumentale Hoofden van de Amsterdamse Elisabet Stienstra dreigt 14.000 euro duurder te worden dan geraamd. De gemeente Wijchen had een budget beschikbaar gesteld van 80.000 euro voor het werk dat op de rotonde op de hoek van de Graafseweg en de Nieuweweg moet komen te staan.

In de afspraken met de kunstenares was eigenlijk contractueel vastgelegd dat een eventuele overschrijding van de kosten voor rekening van de kunstenares zouden komen. Stienstra heeft toch bij de gemeente aangeklopt om de meerkosten op zich te nemen.

Het college van Wijchen wil de kunstenares tegemoet komen door 8.000 euro extra uit te trekken. Dat geld is bedoeld om ervoor te zorgen dat het kunstwerk naar behoren kan worden uitgevoerd.

Het college heeft er begrip voor dat de andere manier van produceren en het transport van de hoofden duurder uitvalt. De kosten van 8.000 euro passen binnen de norm om 10 procent extra uit te geven. Het geld komt uit het kunstfonds dat nog 175.000 euro bevat.

Elisabet Stienstra (Foto: Olivier Middendorp)

Kunstenares Elisabet Stienstra met haar werk Twee monumentale hoofden. Foto: Olivier Middendorp

Bron: De Gelderlander, 28 december 2009