Otte Stienstra

Otte StienstraHet hierbij opnieuw afgedrukte kranteknipsel heb ik ooit eens gevonden in een oude krant, het Volksblad van 12 oktober 1938. In het nulnummer van de Stienstra-krante had ik het opgenomen in de rubriek útknipt. Tot voor kort wist ik niet welke O. Stienstra hier bedoeld zou kunnen zijn.

 

Otte StienstraEén van de reacties op de Stienstra-krante kwam van de heer Watze Otto Stienstra uit Heerhugowaard. Hij stuurde mij gegevens over zijn familie, o.a. over zijn oom. Over hem schreef hij: Otto, was gehuwd met ene Trijntje Sietsema. Zij hadden 4 kinderen. Otto is voor 1939 verongelukt met paard en wagen.

Hoewel volgens het krantenbericht ‘de toestand zich gunstig liet aanzien’ is Otte Watzes Stienstra dus toch aan de gevolgen van het ongeluk overleden.

Dankzij de reaktie van de familie Koops-Stienstra kreeg ik enige tijd later nog wat meer gegevens over het gezin van Otte en Trijntje Stienstra-Sijtsema. Ik laat ze hieronder volgen:

Otte Stienstra, geboren op zondag 28 augustus 1904 in Finkum, verongelukt op woensdag 12 oktober 1938, 34 jaar oud, zoon van Watze Hendriks Stienstra en Ybeltje Pasma.
Hij is getrouwd op woensdag 18 juli 1928 in Leeuwarderadeel met
Trijntje Sijtsema, geboren op donderdag 4 juni 1903 in Hallum, overleden op maandag 18 oktober 1943, 40 jaar oud, dochter van Geert Sijtsema en Anneke Borger.

Uit dit huwelijk:

  1. Anneke Stienstra, wonende in Beachburg (Canada).
  2. Ybeltje Stienstra, geboren op woensdag 19 oktober 1932 in Finkum, wonende in Hardenberg. Zij is gehuwd met J. Koops.
  3. Watze Stienstra, wonende in Calgary (Canada).
  4. Geert Stienstra, geboren op zondag 14 maart 1937, overleden op donderdag 18 juli 1996, 59 jaar oud.