Nieuwe website Riek Stienstra Fonds

Riek StienstraIn 2008 lanceerden Hivos en Mama Cash het Riek Stienstra Fonds. Het fonds is opgericht ter nagedachtenis aan Riek Stienstra (1942-2007), die streed voor de rechten van lesbiennes, biseksuele vrouwen en transgenders (LBT’s) in Nederland. Het Riek Stienstra Fonds zet haar werk voort. Sinds kort kun je de acties en projecten van het Riek Stienstra Fonds volgen op haar vernieuwde website www.riekstienstrafonds.nl.

In grote delen van de wereld lopen lesbiennes, biseksuelen en transgenders gevaar. Ze kunnen elkaar niet veilig ontmoeten en krijgen te maken met sociale uitsluiting, discriminatie en vervolging. In 76 landen kom je in de gevangenis terecht en in 7 landen krijg je de doodstraf als je wordt ‘betrapt’. Het Riek Stienstra Fonds vindt dit onacceptabel. Daarom steunt het fonds organisaties die voor deze vrouwen strijden. Overal ter wereld.

Het Riek Stienstra Fonds steunt groepen en organisaties wereldwijd die strijden voor de rechten van lesbiënnes, biseksuele vrouwen en transgenders. Als het enige fonds in Nederland richt het zich exclusief op deze groepen. Op de site van het Riek Stienstra Fonds lees je welke organisaties dat zijn en wat jij kunt doen voor deze vrouwen.

Riek Stienstra