‘Jesus Christ Superstar’ als iepenloftspul in Tijnje

Tijnje – Tijnje komt in mei met een iepenloftspul gebaseerd op de beroemde rockopera Jesus Christ Superstar. Het iepenloftspul is een van de activiteiten die dit jaar plaatsvindt ter ere van het honderdjarig bestaan van het dorp, zo heeft de jubileumcommissie De Tynje 100 bekendgemaakt. Het is, volgens de commissie, voor het eerst dat een Friestalige versie van de rockopera als iepenloftspul wordt gebracht.
De rockopera Jesus Christ Superstar met muziek van Andrew Lloyd Webber en teksten van Tim Rice, werd in 1970 uitgebracht als album en vervolgens als musical op de planken gebracht in Londen en op Broadway. De rockopera die verhaalt over de laatste week uit het leven van Jezus, werd in 1973 verfilmd. Voor het iepenloftspul in Tijnje heeft Rinze Hof de productie overgezet naar het Fries. Hij zal het stuk ook regisseren. Aan het iepenloftspul werken meer dan zestig acteurs en muzikanten uit Tijnje en omstreken mee. De muzikale leiding is in handen van Sander Stienstra.
Het iepenloftspul Jesus Christ Superstar gaat op 28 mei in première op het evenemententerrein Tijnje, naast sportpark De Kampen in Tijnje. De overige vier voorstellingen zijn op 26 mei (generale repetitie), 29 mei, 1 juni en 3 juni.
Bron: Friesch Dagblad, 12 jan. 2010