Jacques Stienstra overleden

Jacques StienstraDEN BOSCH – Jacques Stienstra (78) is overleden. De in Rosmalen wonende voormalige projectontwikkelaar bekleedde een groot aantal bestuursfuncties in Den Bosch, onder meer bij het Noordbrabants Museum, de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan en het Internationaal Vocalistenconcours.

Stienstra, in Heerlen geboren als zoon van een mijnwerker, begon in 1958 als zelfstandig ondernemer. Hij werd onder meer bekend als degene die het Bossche bedrijventerrein Soetelieve ontwikkelde. Hij raakte daarover met zijn bedrijf Brabants Vastgoed verwikkeld in een langdurig conflict met de gemeente Den Bosch, dat uiteindelijk door de rechter in Stienstra’s voordeel werd beslecht. De gemeente Den Bosch moest aan Stienstra 80 miljoen gulden schadevergoeding betalen.

Jacques Stienstra bij het beeld van zoete lieve Gerritje. Archieffoto Marc Bolsius

Vanwege zijn vele verdiensten op het culturele vlak speldde Prins Bernhard hem in 2002 de zilveren anjer op. Datzelfde jaar vierde hij zijn 70ste verjaardag in het Bossche Theater aan de Parade met 900 gasten.

Ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag zei hij in het Brabants Dagblad dat de affaire Brabants Vastgoed voor hem geen zwarte bladzijde was maar een zwart boek.

Jacques Stienstra overleed kort voor het weekeinde.

Bron: www.brabantsdagblad.nl

Meer over Jacques Stienstra: