Familiefoto’s Stienstra te koop op Marktplaats

Dankzij een tip van een collega-genealoog zag ik vandaag een aanbieding van een fotoalbum van rond 1900 met 78 foto’s van de familie Stienstra-de Wilde uit Ferwerd en Hallum. Voor mij is zoiets onbegrijpelijk. Zulke foto’s ga je toch niet verkopen, dat houd je toch in je eigen familie!

Zelf heb ik enige duizenden familiefoto’s uit diverse families. Niet allemaal even mooi, ook een heleboel dubbele, maar voor mij van onschatbare waarde. Want als er op negen (bijna) gelijke foto’s geen naam staat van degene die afgebeeld is, dan spring je een gat in de lucht als op de tiende ineens wel staat wie het is. En dan hebben die op het oog waardeloze foto’s ineens wel een betekenis gekregen, want nu heb je ineens een beeld van hoe beppe Tryntsje er in haar jonge jaren uitzag.

Dat zou toch voor de nakomelingen van Nanne Sjoukes Stienstra (1854-1930) en Hiltje Sierds de Wilde (1854-1930) (ik neem tenminste aan dat het om deze familie gaat) net zo moeten gelden? Ik hoop dan ook dat het album bij iemand terecht komt die uit deze familie stamt en er meer waarde aan hecht dan de 95 euro die de verkoper ervoor vraagt.

Het album is te vinden op http://link.marktplaats.nl/581426470.

2 Comments on “Familiefoto’s Stienstra te koop op Marktplaats”

 1. Hallo, ik ben de jongste zoon van Jan Auke Verdam en Sieuwke Stienstra.
  Beiden kwam ik op jullie site tegen. Uit dit huwelijk kwamen 6 kinderen te weten:
  Roelof Jan Verdam
  Yvonne Gelfke Verdam
  Hermine Martine Gerhardine Verdam
  Wytse Verdam
  Gelfke Geziena Verdam
  Jan Verdam

  Idien meer informatie gwenst is kan ik dat verder uitzoeken.

  Mvg

  Jan Verdam

Comments are closed.