Elly Buurman-Stienstra eerste schutterskoningin St. Bavo

Elly Buurman- Stienstra (45) is gekroond tot eerste schutterskoningin van schuttersgilde St. Bavo in Angeren. Een primeur voor Lingewaard, waar niet eerder een vrouw het traditionele koningschieten wist te winnen.

Zondag 25 maart werd er weer gestreden onder de schietmast in Angeren. Het koningschieten van St. Bavo is dit jaar iets anders als andere jaren. Er mogen nu ook vrouwen meeschieten. De dag begon met een kerkdienst waarbij het Schuttersgilde St. Bavo ook aanwezig was. Er werd bij binnenkomst muziek gemaakt en met het vendel boven het hoofd over de banken en de aanwezigen gevendeld. Dit was een erg mooi schouwspel. Na de kerkdienst werd er nog een vendelhulde gebracht op het kerkplein. Daarna heeft St. Bavo de Lentekriebels geopend door een rondgang door de straat te maken en te vendelen.

Er stonden leuke activiteiten op het programma. Houthakwedstrijden, jeugdprijsschieten en prijsschieten. Onder genot van het heerlijke weertje was het goed vertoeven in de Molenstraat bij cafe Herberg de Ploeg.
Bij het Jeugdkoningschieten schoot Kim Puntman de vogel er na 111 schoten af. Zij mag zich nu Jeugdkoningin noemen van St. Bavo.

Om 15.00 uur was het tijd voor het spannende moment van de dag; het Koningschieten. Dit jaar mochten ook vrouwen mee doen. Na 162 schoten viel de vogel van zijn stokje door de accurate schoten van Elly Buurman. Zij is dit jaar de Koningin van St. Bavo!

Bron: www.stbavoangeren.nl