Stienstra Familiealbum, een overzicht van de ‘katholieke Stienstra-familie

Stienstra FamiliealbumFriesland, de provincie waar alle Stienstra’s op de één of andere manier een relatie mee hebben, is een overwegend protestantse provincie. Des te meer valt het op dat er één van de Stienstra-families is waarin een groot aantal katholieken vertegenwoordigd zijn. Toevallig wonen er tegenwoordig ook veel familieleden van deze tak in de katholieke provincies Brabant en Limburg. Toch is ook deze familie van oorsprong Fries. In 1811 nam de ‘stammoeder’ Hendrikje Theunis, weduwe van Cornelis Jans, voor haar kinderen in Bolsward de familienaam Stienstra aan.

In 2006 is er van deze familie een gedrukte genealogie verschenen. In het Stienstra Familiealbum heeft Stef Stienstra de geschiedenis van ‘zijn’ Stienstra’s vastgelegd. Daaruit blijkt ook dat deze Stienstra’s via Arnhem naar het zuiden zijn afgezakt, onder anderen om in Limburg in de mijnen te gaan werken.

Voor liefhebbers is dit boek nog te bestellen bij de auteur via stef.stienstra@planet.nl. De kosten bedragen € 15,00 plus € 2,50 verzendkosten.

 

Stienstra Familiealbum

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.